Tuesday, August 28, 2007

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό

Γιατί οι συντάξεις είναι δυσανάλογα μικρές σε σχέση με τις εισφορές; Ποιος ξέρει καλύτερα το καλό σου; Εσύ ή κάποιοι άλλοι; ΄Οταν ο πατέρας δικαιούται περισσότερη σύνταξη και ο γιος λιγότερες εισφορές είναι αλληλεγγύη των γενεών; Μήπως είναι σύγκρουση των γενεών; Υπάρχει διέξοδος;
Η παρουσίαση των θέσεων της Φιλελεύθερης Συμμαχίας για το ασφαλιστικό σύστημα θα γίνει από υποψηφίους βουλευτές και στελέχη της στο Ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλάς" στη Θεσσαλονίκη (Πλ. Αριστοτέλους και Μητροπόλεως) - Αίθουσα "Μακεδονία ΙΙ" - το Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2007, 11.00 π.μ.
Σχετική ανάρτηση στους Daltons

Saturday, August 25, 2007

Φωτιές Αυγούστου 2007

Dalton City

Από χθες συμμετέχω σε ένα blog με συμπολίτες μου που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς με εμένα. Μπορεί να έχουμε δαλτονισμό όσον αφορά την ιδεολογική προέλευση με τους καθιερωμένους στην Ελλάδα όρους, αλλά είμαστε πολύ συγκεκριμένοι στο ποιες είναι οι βασικές μας αρχές.

Liberal Daltons

Tuesday, August 21, 2007

Ο χορός των εκλογών

Teach me to dance. Will you?

Τελικά η προεκλογική περίοδος που πήγαινε αργά, όπως τα πρώτα βήματα του χορού του Ζορμπά, άρχισε να επιταχύνεται με δαιμονιώδη ρυθμό, όπως τα τελευταία βήματα. Και μας άφησε όλους να αναρωτιόμαστε ποιος οδηγεί τον χορό. ΄Η ποιος θα μάθει σε ποιον να χορεύει.

Friday, August 17, 2007

Εθνικά θέματα εξαιρετικής σημασίας και κρίσιμα εθνικά θέματα

Σύνταγμα της Ελλάδος, ΄Αρθρο 41, παράγραφος 2:
"O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Kυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Aποκλείεται η διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα."

Σύνταγμα της Ελλάδος, ΄Αρθρο 44, παράγραφος 2:
"O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου. [...]"

Πρόωρες εκλογές μετά το καλοκαίρι του 1974: 9
Δημοψηφίσματα μετά το καλοκαίρι του 1974: 1